use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ριζότο με Κοτόπουλο και Μανιτάρια

Δες συνταγή για λαχταριστό ριζότο με κοτόπουλο, μανιτάρια και Βιτάμ. Για ριζότο ή πιλάφι και άλλες συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, μόνο φυτικό Βιτάμ.
  • 1 ώρες
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • Μερίδες5
recipe image Ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια

Υλικά

  • 500 γραμμάρια ρύζι Αρμπόριο ή Καρναρόλι
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • 1 κύβος ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών (διαλυμένος σε 1 λίτρο βραστό νερό)
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο ή τριμμένο
  • 200 ml λευκός ξηρός οίνος
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (κομμένα σε φέτες)
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

      Εκτέλεση

      1. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα Bιτάμ Culinesse σε μεγάλο και φαρδύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε. Σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και από τις δυο πλευρές. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά και τα μανιτάρια και τα αφαιρούμε και αυτά.
      2. Σκουπίζουμε το τηγάνι και ρίχνουμε το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse. Μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε, μέχρι να γυαλίσει και τα σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζεστό  ζωμό που έχουμε ετοιμάσει ήδη,  ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθεί. Δέκα λεπτά περίπου πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, καρυκεύουμε και ρίχνουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο και τα μανιτάρια.
      3. Οταν το ριζότο μας χυλώσει (μετά από 18 λεπτά περίπου), κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αφήνουμε το ριζότο, σκεπασμένο με πετσέτα, για 5-10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.