Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα
Στο site του Βιτάμ θα βρεις συνταγή για τραγανά Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα. Για πεντανόστιμα γιορτινά Χριστουγεννιάτικα γλυκά και φαγητά, βάλε Βιτάμ.
- Μερίδες40
Υλικά
Για τα Μπισκότα
- 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. Βιτάμ Βούτυρο (λιωμένο)
- 2 αυγά
- 75 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
Για τη Διακόσμηση
- 1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- χυμό 1 λεμονιού
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε τα υλικά μας (εκτός από τα αυγά) στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύουμε με τους γάντζους και όταν το μίγμα γίνει σαν ψίχουλα, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Ζυμώνουμε με τα χέρια με γρήγορες κινήσεις. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και την τυλίγουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε στο ψυγείο ½ ώρα περίπου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C και στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο μας. Πάνω εκεί, ανοίγουμε λίγο-λίγο τη ζύμη σε λεπτό φύλλο. Κόβουμε τα μπισκότα με κουπ πάτ σε σχήμα αστεριού ή σε διάφορα άλλα σχήματα. Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα απαλό, χρυσοκάστανο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο: ρίχνουμε το χυμό λεμονιού σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε την άχνη. Ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε ένα λείο αλλά παχύρευστο μίγμα.
- Βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα στο γλάσο και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε σχάρα.