Κορμός Μωσαϊκό
Δες συνταγή για τον κλασικό κορμό μωσαϊκό με Βιτάμ. Εύκολες, πεντανόστιμες ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
- Χρόνος Προετοιμασίας3 ώρες 45 λεπτά
- Μερίδες10
Υλικά
- 1 πακέτο Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι
- 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 200 γραμμάρια μπισκότα ολικής αλέσεως
- 50 γραμμάρια καρύδια
- 50 ml γάλα
- 50 ml κονιάκ
- 100 γραμμάρια κακάο
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το Βιτάμ, αποσύρουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: τα καρύδια ψιλοκομμένα και τα μπισκότα θρυμματισμένα.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα 30 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του.
- Μεταφέρουμε σε αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο, το οποίο έχουμε πασπαλίσει με κακάο και διπλώνουμε σφιχτά σε ρολό.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες να παγώσει, πασπαλίζουμε με κακάο και κόβουμε σε φέτες.