Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Τάρτα με σολομό, άνηθο και ροζ πιπέρια
Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
Μερίδες6
Υλικά
Ingredients
250 γραμμάρια καπνιστός σολομός
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μικρό ποτήρι βότκα
1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ soft
1 κουταλάκι του γλυκού ροζ πιπέρι
1 ματσάκι φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
3 αυγά
1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι τριμμένη παρμεζάνα
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 δόση ζύμη μπριζέ για τάρτες
Λιωμένο Βιτάμ για την ταρτιέρα
Εκτέλεση
Execution
Κόβουμε το σολομό σε λωρίδες. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε το σολομό, τον ανακατεύουμε καλά με τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τα πιπέρια και σβήνουμε με τη βότκα. Την αφήνουμε να εξατμιστεί και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο, την παρμεζάνα, τα αυγά και το πιπέρι.
Αλείφουμε την ταρτιέρα με Βιτάμ και απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα στον πάτο και τα τειχώματα. Την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το σολομό και, από πάνω, περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
Ψήνουμε στους 180°C σε ζεστό φούρνο για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η τάρτα.