use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μπαστουνάκια κοτόπουλου

  • Μερίδες5
recipe image Μπαστουνάκια κοτόπουλου

Υλικά

Ingredients
  • 1/2 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου (κομμένο σε φέτες)
  • 3/4 του πακέτου Βιτάμ κλασικό ή Βιτάμ soft
  • 3 κουταλιές χυμός λεμονιού
  • 2 κουταλιές αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλιά αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 πακέτο κορν φλέικς
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Αλατοπιπερώνουμε τα μπαστουνάκια κοτόπουλου.
      2. Χτυπάμε το Βιτάμ με το χυμό λεμονιού, να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αρωματικά, το αλάτι με το πιπέρι και ανακατεύουμε.
      3. Σπάμε με το χέρι μας τα κορν φλέικς σε μικρά κομματάκια. Αλείφουμε τα μπαστουνάκια κοτόπουλου με μια λεπτή στρώση από το μείγμα του Βιτάμ και από τις δύο πλευρές. Τα τυλίγουμε με τα κορν φλέικς.
      4. Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί φούρνου με λαδόκολλα και τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνουμε κάτω από ζεστό grill για 15 λεπτά περίπου. Όταν πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά, τα γυρίζουμε και από την άλλη. Τα σερβίρουμε ζεστά με μια σάλτσα της επιλογής μας.